De afgelopen maanden

De afgelopen maanden is het steeds duidelijker geworden dat we willen overschakelen naar de fond (zlu). Voor de snelle vluchten is er niet echt volledig de motivatie meer aanwezig. Ook hele beste duiven kwijtraken werkt niet bevordelijk. Willen af van de druk elke week presteren en moeten inkorven. We doen nu niet alle vluchten meer mee. Als je meedoet wil je ook prestaties zien. Op 4 juni 2017 werd de 1e prijs behaald op Roye van 455 duiven in ver., op 1 juli 2017 de 1e prijs van Arras van 233 duiven, ook de 1e Stedelijk Krimpen en Rayon A van Gouwe & IJssel. Helaas op echt een seconde na geklopt voor de totaal overwinning in het Samenspel.
Deze week zijn alle fondduiven die we nu hebben naar Agen ZLU geweest. De duiven hebben door het uitstellen ruim een week in de mand gezeten en werden dinsdag om 7 uur gelost. Hoewel de verwachting goed was kwamen de duiven maar moeizaam naar huis. Op ons hok ook s avonds niets thuisgekomen, de volgende dag nog 7 prijzen in afdeling en waarschijnlijk ook Nationaal van de 22 (7 oude en 15 jaarlingen). Hopen dat ze nog beetje nakomen. Het zijn met name de jaarlingen die het moeilijk hebben.
De komende weken zullen we af en toe meedoen. De jonge duiven is de bedoeling om op de natour af te richten. De africhtingsvluchten beginnen over een paar weken al.
De snelle vliegduiven en de kweekduiven zullen we drastisch terug gaan snoeien.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.